Ομάδα

Αναστασία Κόκορη, επικεφαλής της ομάδας

Η Αναστασία είναι η γενική υπεύθυνη σε θέματα διάδοσης της Αστρονομίας του Αστεροσκοπείου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Επικοινωνία της Επιστήμης από το πανεπιστήμιο DCU. Είναι επίσης απόφοιτη του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, δημοσιογράφος καθώς και ερασιτέχνης αστρονόμος. Έχει εμπειρία στην οργάνωση εκδηλώσεων και πρότζεκτ που εμπλέκουν το ευρύ κοινό και μαθητές και πραγματοποίησε την πτυχιακή της εργασία με τη χρήση εξοπλισμού στον Αστρονομικό Σταθμό Χολομώντα.

 

Άγγελος Τσιάρας

Ο Άγγελος είναι μεταδιδακτορικός ερευνητής στο UCL στο Λονδίνο. Είναι φυσικός που αποφοίτησε από το τμήμα Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και έχει διδακτορικό δίπλωμα στην Αστρονομία από το πανεπιστήμιο UCL. Ειδικεύεται στην ανάλυση δεδομένων, τόσο με επίγεια όσο και με διαστημικά τηλεσκόπια, είναι ο κύριος προγραμματιστής των επιστημονικών εργαλείων που χρησιμοποιούνται στο έργο και έχει μακρά εμπειρία στον Αστρονομικό Σταθμό Χολομώντα, όπου διεξήγαγε την προπτυχιακή του εργασία.

 

Παντέλης Παπαδόπουλος

Ο κ. Παπαδόπουλος είναι επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει μακρά πείρα στην παρατηρητική αστρονομία και τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην αστροχημεία.

 

Μάρκος Ασπρίδης

Ο κ. Ασπρίδης είναι πτυχιούχος του τμήματος Οικονομικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Είναι ένας έμπειρος ερασιτέχνης αστρονόμος για περισσότερα από 10 χρόνια, και ο γενικός συντονιστής του Αστρονομικού Σταθμού Χολομώντα. Διοργανώνει και εποπτεύει την κατασκευή και τη συντήρηση του εξοπλισμού. Είναι επίσης ο συντονιστής μετακύ πανεπιστημίου ερασιτεχνικής κοινότητας.